Για άλλη με χρονιά μια ολόκληρη χώρα, ένα  εκπαιδευτικό σύστημα υποβάλλει τον εαυτό του αλλά και τους μαθητές και γονείς στην γνωστή αλλά  αμφιβόλου εκπαιδευτικής αξίας, βασανιστική “εξεταστική περίοδο”.

Οι μαθητές μας και τα παιδιά μας υπόκεινται για άλλη μία φορά στην ψυχοφθόρα διαδικασία των  εξετάσεων και δυστυχώς αγχώνονται και στρεσάρονται πάρα πολύ με την προσδοκία της επίδοσης και επίτευξης βαθμού. Το άγχος αυτό πηγάζει από το γεγονός ότι πλέον πρέπει να αποδώσουν οι κόποι και οι προσπάθειες μιας μεγάλης χρονικής περιόδου για να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν όχι το όνειρό τους, αλλά να βιώσουν  και να επιβιώσουν μίας επώδυνης διαδικασίας - συχνά  στείρας αποστήθισης και απομνημόνευσης.

 Το άγχος που δυστυχώς  συντροφεύει τους μαθητές μας είναι ένας πολύ αρνητικός παράγοντας κατά την εξεταστική περίοδο. Κάποια συμπτώματά του είναι οι εναλλαγές στην συμπεριφορά των παιδιών , οι συχνοί πονοκέφαλοι ,εμετοί ,έλλειψη συγκέντρωσης  - η οποία εμποδίζει την απόδοση του μαθητή – και φυσικά το γνωστό δε όλους black out το οποίο μπλοκάρει την σκέψη του μαθητή και δεν μπορεί να σκεφτεί η να θυμηθεί παρόλο που έχει τις γνώσεις και την ικανότητα.   

Οι μαθητές θα πρέπει να προσπαθήσουν και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους χωρίς όμως έξτρα πίεση και αρνητικές σκέψεις . Είναι καλό να κάνουν συχνά διαλείμματα από το διάβασμα να χαλαρώνουν και να συζητούν με φίλους  η γονείς για τις ανησυχίες τους . Είναι πολύ σημαντικό να κοιμούνται καλά το βράδυ και να ξεκουράζονται. Να τρέφονται σωστά και να μην παραλείπουν γεύματα.

Οι γονείς όπως πάντα έχουν τον πιο σημαντικό ρόλο στήριξης  και σε αυτή, την καθοριστική για την ζωή τους,  περίοδο των παιδιών τους. Η βοήθειά τους ξεκινάει από πολύ πριν τις εξετάσεις όλη την περίοδο προετοιμασίας που θα πρέπει να έχουν στηρίξει τα παιδιά τους και να είναι δίπλα τους .

Πρέπει οι γονείς να ακούνε τους φόβους και τις ανησυχίες των παιδιών , να τις συζητάνε και να είναι δίπλα τους πάντα.  Θα πρέπει να φροντίζεται την σωστή διατροφή του παιδιού και να επιμελείστε να έχει ένα ήσυχο και χαλαρό περιβάλλον  για να μπορεί  να συγκεντρώνεται. Υπενθυμίστε στα παιδιά να κάνουν μικρά διαλείμματα και εστιάστε πάντα σε κάτι θετικό .

Δείξτε τους με όλους τους τρόπους πόσο πολύ τα αγαπάτε και πόσο υπερήφανοι είστε για την ΠΡΟΣΠΆΘΕΙΑ που κάνουν.

Είναι μία δύσκολή και απαιτητική περίοδος η εξεταστική, για αυτό η θετική σκέψη και η αισιοδοξία πρέπει να μας συντροφεύουν καθ’ όλη την διάρκειά της .

Να υπενθυμίζεται στα παιδιά σας ότι καμία βαθμολογία και καμία στιγμιαία αποτύπωση γνώσεων από μόνη της δεν μπορεί να κρίνει την ποιότητα ενός μαθητή…!!!

Καλή δύναμη και υπομονή σε γονείς και μαθητές…!!!

 Ζήτω το αθάνατο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα..!!!

 

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή: 15:30 - 21:30
Σάββατο και Κυριακή: έκλεισαν

Επικοινωνία

Mellon Language School
Συνταγματάρχου Ζήση, 71 Αροης
Πατρα, Ελλαδα

261 062 4714

Find Us on Facebook
Follow Us on Twitter
Connect With Us on LinkedIn