Για 2η συνεχόμενη χρονιά τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών “ΜΕΛΛΟΝ” είχαν την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουν τον “BIG BEN”.

Αλλά ποιός είναι, τι κάνει και τι προσέφερε ο Μάγος στους μαθητές μας και στην εκπαιδευτική διαδικασία των Κέντρων Ξένων Γλωσσών “ΜΕΛΛΟΝ”;

 Ο Benjamin Jones (Μάγος) και ο Δήμος  Ζιτουνιάτης (Εκπαιδευτικός / Διδάσκαλος Αγγλικής) είναι το ίδιο πρόσωπο. Ακόμα και ο ίδιος δυσκολεύεται να ξεχωρίσει την μία ιδιότητα από την άλλη.

 Όταν διδάσκει Αγγλικά κάνει μαγικά και όταν κάνει μαγικά χρησιμοποιεί Αγγλικά. 

Η εξήγηση είναι απλή. “Όταν διδάσκω προσπαθώ να κάνω το μάθημα διασκεδαστικό και ευχάριστο για τους μαθητές.” λέει ο Δήμος.

 Αυτή ακριβώς η τόσο απλή πρόταση κρύβει το νόημα και την ουσία της εκπαιδευτικής και μαθησιακής διαδικασίας που εκφράζουν και αντιπροσωπέυουν τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών “ΜΕΛΛΟΝ”.

‘Oταν οι μαθητές διασκεδάζουν, η μαθησιακή διαδικασία γίνεται σαφώς πιο ευχάριστη και συνεπώς πιο αποτελεσματική. Η μαθησιακή διαδικασία θα πρέπει να είναι μια ευχάριστη βιωματική εμπειρία…!!!

 Η παρουσίαση και τα 2 εργαστήρια (workshops) έγιναν αποκλειστικά στην Αγγλική Γλώσσα.

‘Eτσι λοιπόν, την 1η ώρα με τους μαθητές της A’ Junior & Β’ Junior μπόρεσε με τις ερωτήσεις του και την παρουσίαση όχι μόνο να παραχθεί στοχευμένος προφορικός λόγος και λεξιλόγιο (ημέρες, νούμερα, χρώματα κ.α.) αλλά και απαντήσεις σε σύντομες ερωτήσεις.

 Στα εργαστήρια- workshops  (A’, B & C’,D’ Senior) περιέγραψε και εξήγησε μαγικά κόλπα τα οποία οι μαθητές δοκίμασαν και παρουσίασαν στους συμμαθητές τους.

Το εκπαιδευτικό όφελος ήταν πέρα από την ευκαιρία του να εξασκήσουν  τα αγγλικά τους, να συνεργαστούν μεταξύ τους, μαθητές διαφόρων τμημάτων και να παρουσιάσουν αυτά που έμαθαν.

Όλα αυτά συνέβησαν την ώρα που εάν ρωτήσετε τους μαθητές θα σας πουν ότι διασκέδαζαν και μάθαιναν μαγικά κόλπα..!!

 Το μεγαλύτερο και πιο πετυχημένο μαγικό κόλπο του Benjamin Jones ή Δήμου Ζιτιουνάτη ήταν ότι και εκπαιδευτική διαδικασία έγινε στις αίθουσες των Κέντρων Ξένων Γλωσσών “ΜΕΛΛΟΝ” και οι μαθητές διασκέδασαν.

Η παρουσία του Big Ben είναι μια ακόμα φωνή στις φωνές που λένε ότι η εκπαίδευση χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση με επίκεντρο τον μαθητή και η σημασία που παίζει το ευχάριστο μαθησιακό περιβάλλον στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι τεράστια.

Παρακάτω σύνδσμοι με άρθρα για την σημασία της βιωματικής εκμάθησης :

Νο Ηomework-Project

Μαθαίνουμε διασκεδάζοντας....διασκεδάζουμε μαθαίνοντας

Εσείς τραγουδάτε στην τάξη σας;

 

 

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή: 15:30 - 21:30
Σάββατο και Κυριακή: έκλεισαν

Επικοινωνία

Mellon Language School
Συνταγματάρχου Ζήση, 71 Αροης
Πατρα, Ελλαδα

261 062 4714

Find Us on Facebook
Follow Us on Twitter
Connect With Us on LinkedIn