Πολλές φορές έχω βρεθεί σε συζητήσεις γονέων με θέμα την Αγγλική γλώσσα. Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν πολλά ερωτήματα που απασχολούν τους περισσότερους γονείς όπως ‘ Η δασκάλα του Πέτρου μου λέει ότι είναι άριστος - να λέει αλήθεια;’- ‘Δεν γνωρίζω Αγγλικά ,πώς θα ελέγξω τις γνώσεις της Μαρίας;’….. 

Για να απαντηθούν λοιπόν τα συγκεκριμένα ερωτήματα και αρκετά ακόμα, δημιουργήθηκαν από το Πανεπιστήμιο του Cambridge Esol οι εξετάσεις Young Learners οι οποίες απευθύνονται σε παιδιά 7 – 12 ετών και χωρίζονται σε Starters, Movers & Flyers ανάλογα με το γνωστικό επίπεδο των παιδιών και έχουν διεθνή αναγνώριση βάσει του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου αναφοράς για τις  Γλώσσες.

 Το πρώτο και σημαντικότερο πλεονέκτημα των εξετάσεων είναι ότι πραγματοποιούνται μέσα στο χώρο που τα παιδιά διδάσκονται. Έτσι νιώθουν πιο χαλαρά και το αντιλαμβάνονται περισσότερο σαν παιχνίδι και όχι σαν εξέταση.Σ’ αυτό βοηθάει και η ίδια η εξέταση εφόσον περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως σχεδίαση και χρωμάτισμα , όπου τα περισσότερα παιδιά ενθουσιάζονται και είναι φίλια προσκείμενες τόσο ηλικιακά όσο και γνωστικά με την ηλικία των μαθητών.

Επίσης η εξοικείωση και η εμπειρία που αποκτούν οι υποψήφιοι με τις εξετάσεις είναι ένας ακόμα σημαντικός λόγος για τα επόμενα επίπεδα που θα ακολουθήσουν, καθώς και η απομυθοποίηση της εξεταστικής διαδικασίας . 

Ένα ακόμα πλεονέκτημα και αρκετά σημαντικό για την ψυχολογία των παιδιών είναι ότι όλα τα παιδιά λαμβάνουν πτυχίο – δεν αποτυγχάνει κανένας υποψήφιος. Για κάθε δεξιότητα υπάρχουν πέντε ασπίδες οι οποίες ανάλογα με την απόδοση του κάθε παιδιού μαρκάρονται. Έτσι όλα τα παιδιά θα έχουν το πτυχίο τους  και θα νιώθουν περήφανα για τον εαυτό τους .

Επίσης θα τους δοθεί το κίνητρο να προσπαθήσουν ακόμα περισσότερο στην εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας. Όλα τα παιδιά ενθουσιάζονται και ζητάνε τα ίδια να πάρουν μέρος στις επόμενες εξετάσεις!

Ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα των εξετάσεων Cambridge YLE είναι ότι οι υποψήφιοι εξετάζονται και στις τέσσερις δεξιότητες ‘προφορικά, ακουστικά , γραπτά &  ανάγνωση’. Έτσι, αυτές οι εξετάσεις αποτελούν όχι μόνο μια μια πολύ καλή ευκαιρία για τους μαθητές να αποκτήσουν κίνητρο και να επιβραβευτούν οι γνώσεις τους, αλλά και για τους γονείς να ελέγξουν τις γνώσεις των παιδιών τους και το πιο σημαντικό το Κέντρο Ξένων Γλωσσών τους,  αφού επρόκειτο για εξωτερική αξιολόγηση από έναν από τους πιο έγκριτους φορείς στον κόσμο, το τμήμα εξετάσεων του Πανεπιστημίου του Cambridge! 

Ο τελικός στόχος είναι η διαρκής ανανέωση της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ των γονέων και του Κέντρου Ξένων Γλωσσών με επίκεντρο και κοινό παρανομαστή τους μαθητές μας, τα παιδιά μας…!!!

 

 

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δευτέρα έως Παρασκευή: 15:30 - 21:30
Σάββατο και Κυριακή: έκλεισαν

Επικοινωνία

Mellon Language School
Συνταγματάρχου Ζήση, 71 Αροης
Πατρα, Ελλαδα

261 062 4714

Find Us on Facebook
Follow Us on Twitter
Connect With Us on LinkedIn